Koko perheen pikkujoulut

MLL:n Hauhon yhdistys

3.12.2016 Hauhon Mannerheimin lastensuojeluliitto järjesti koko perheen pikkujoulut Hämeen lastensäätiön toimintatonnin avulla. Pikkujouluissa esiintyi kiertävä lasten teatteri Kurnuttava Sammakko. Heidän esityksensä oli Hipinäaasi Apinahiisi. Esitys perustui Ville Hytösen Finlandia Junior-ehdokkaana olleeseen lastenkirjaan, joka on lempeän anarkistinen ja viisas satu ystävyydestä. Esitys käsitteli ystävyyden lisäksi kiusaamista ja erilaisuutta. Esitys oli todella mainio, duo osasi luoda mahtavan tunnelman koulun liikuntasaliin ja tempaisi mukaansa niin lapset kuin vanhemmatkin.

Esityksen lisäksi paikalle saapui joulupukki, joka jakoi pikku-muistamiset jokaiselle lapselle (suklaapallo, tarra, kuusenkoriste). Lisäksi yhdistyksemme piti pienimuotoista kanttiinia ja arpajaisia sekä tonttuongintaa.

Tapahtumapaikkana oli yhtenäiskoulun liikuntasali. Väkeä oli paikanpäällä noin 40, joista lapsia kolmisenkymmentä. Sinänsä mukavasti väkeä, mutta enemmänkin olisi mahtunut. Paikalla oli myös paikallislehden toimittaja: Keski-Häme, hän tekikin mukavan jutun lehteen. Mainostimme tapahtumaa jakamalla jokaisella Hauhon päiväkodissa olevalle lapselle kutsun, paikallislehdissä ilmaispalstoilla, facebookissa, netissä sekä Hauhon kauppojen auloissa olevilla mainoksilla. Silti emme tavoittaneet enempää väkeä.